طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با هدف تولید گاز طبیعی به میزان دو میلیارد فوتمکعب استاندارد در روز در دست انجام است. به منظور تحقق این هدف، ساخت و نصب 4 سکوی دریایی هر یک به ظرفیت تولید 500 میلیون فوتمکعب در روز در برنامه قرار گرفت.
در ابتدای سال 95 دو سکوی 14C و 14D که در یارد بندرعباس مراحل نهایی تکمیل و آمادهسازی را میگذراندند، به پروژه فاز 17 و 18 اختصاص یافتند. بهدلیل آماده شدن بخش دریایی فازهای 17 و 18 برای نصب سکو از یک طرف و آماده نبودن سکوهای 17B و 18B در یارد شرکت صدرا در آن زمان، وزارت نفت تصمیم گرفت تا با اعمال تغییراتی در سکوهای 14C و 14D آنها را با مشخصات سکوهای 17B و 18B راهی خلیج فارس کند.
دلیل تاخیر در تکمیل فاز 14 پارس جنوبی
یکی از دلایل اصلی تأخیر در تکمیل این فاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، همین اولویتبندی و تغییر در برنامهها بود.
بالاخره دو سکوی دریایی فاز 14 در سال گذشته وارد مدار بهرهبرداری شد. تولید روزانه یکمیلیارد فوتمکعب گاز ترش از مخزن پارس جنوبی در این پروژه محقق شد.
هم اکنون بخش دریایی فاز 14 پارس جنوبی شرایط مطلوبی دارد و بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، مقرر است دو سکوی باقیمانده این طرح با ظرفیت روزانه هر یک 500 میلیون فوتمکعب تا پایان سال جاری وارد مدار تولید شود. با توجه به آماده نشدن واحدهای پالایشگاهی این پروژه، گاز تولیدی این دو سکو به یکی از پالایشگاههای پارس جنوبی برای تصفیه ارسال شود.
درحال حاضر با بهرهبرداری از دو سکوی اصلی 14A و اقماری 14C، روزانه 28.3 میلیون مترمکعب گاز غنی معادل یک فاز استاندارد در بخش فراساحل این طرح از میدان گازی مشترک پارس جنوبی برداشت و جهت تصفیه به خشکی ارسال میشود. با بهرهبرداری از دو سکوی باقیمانده این فاز، یک میلیارد فوتمکعب (حدود 28 میلیون مترمکعب) به ظرفیت روزانه تولید گاز کشور افزوده میشود.
یکی از مهمترین سازههای در دست ساخت پروژه فاز 14 پارس جنوبی، آخرین سه پایه مشعل سکوهای این فاز برای نصب در موقعیت D بود که این سازه پس از تکمیل توسط متخصصان داخلی، به آباندازی شد.
محمدمهدی توسلیپور، مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی درخصوص آخرین وضعیت توسعه این فاز، از عملیات بارگیری، مهاربندی و انتقال سه پایه مشعل آخرین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی به منظور نصب در موقعیت D این فاز در آبهای خلیج فارس، خبر داد. وی گفت: این سازه، آخرین سه پایه مشعل سکوهای فاز 14 است که پس از ساخت در یارد ایزوایکو در بندرعباس، توسط شناور تندگویان حمل و آماده نصب در موقعیت سکوی اقماری 14D میشود.
وی درباره زمان نصب این سازه اظهار داشت: شناور حامل سه پایه مشعل سکوی 14D، دوم خرداد ماه و در اولین وضعیت پایدار دریا عازم میدان گازی پارس جنوبی شد. در صورت شرایط مساعد جوی، عملیات نصب این سازه 510 تنی با ارتفاع 79 متر، توسط شناور نصاب SEAPAD از روز هشتم خرداد ماه آغاز خواهد شد. عملیات شمعکوبی و نصب کامل این سازه باتوجه به پیشبینی پدیده رفیوزال، حدود یک ماه به طول خواهد انجامید.
منبع: خبرگزاری تسنیم
برای اطلاع از اخبار روز در حوزه برق به اينجا مراجعه کنيد.