وزیر نیرو با اشاره به ضرورت توسعه استان خراسان جنوبی گفت: مناطق مرزی ما باید به عنوان ویترین کشور از رونق بسیار خوبی برخوردار باشند، سطح اشتغال در این استانها بالا و توسعه، آبادانی و شرایط زیست محیطی در وضعیت مطلوبی باشد. وی افزود: ما در وزارت نیرو بنا را بر این گذاشتیم که طبق تجربه موفق نیم سال گذشته که ۲۲۷ طرح را در ۳۱ استان کشور با سرمایهگذاری بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری رساندیم، انشاء الله امسال حدود ۲۵۰ طرح عمده و بزرگ را در نقاط مختلف کشور با سرمایهگذاری حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان به ثمر برسانیم. این تنها بخشی از دستاوردهای پویش «هرهفته_الف_ب_ایران» است که ناظر بر ساخت و سازهاست. امسال بنا داریم در عرصه ساز و کارها هم دستاوردهای ماندگاری داشته باشیم.
او به اجرای طرح وزارت نیرو مبنی بر فراخوان عمومی برای انتخاب و انتصاب مدیران ارشد از حدود دو سال پیش اشاره کرد. وی افزود: امروز بیش از ۹۰ مدیر ارشد آب و برق از سطح معاون وزیر تا مدیران کل در ستاد و مدیران عامل در استانها را از طریق این فراخوان انتخاب مینماییم. در گام اول، انتخاب ما از بین داوطلبان واجد شرایط است.
«اردکانیان» تصریح کرد: طرحهایی که امروز افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها رسما آغاز میشود، نقش تعیین کنندهای را در توسعه استان خراسان جنوبی ایفا خواهند کرد.
پایداری منابع آب در استان خراسان جنوبی
«رضا اردکانیان» روز شنبه در آیین بهرهبرداری از سد «سیاهو» در سربیشه استان خراسان جنوبی که در پنجمین هفته از پویش «هرهفته_الف_ب_ایران» صورت گرفت، گفت: در یکی دو سال اخیر بارش رحمت الهی در کل کشور در وضعیت مطلوبی است. این استان شرایط خوبتری دارد. تا همین روزها حدود ۳۰۵ میلیمتر در سطح کشور بارش داشتیم که به نسبت به دوره بلندمدت ۵۱ ساله حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است. این افزایش در خراسان جنوبی ۴۷ درصد است.
«اردکانیان» به طرحهای متعددی که برای پایداری منابع آب در استان خراسان جنوبی داریم اشاره کرد. او ادامه داد: از جمله این طرحها استفاده از آب دریا است که تخصیص آن چندی قبل داده شد. امیدواریم با ترتیبهایی که دارد در مراحل اجرایی قرار گیرد.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال «جهش تولید» گفت: این نامگذاری برای امسال انتخاب هوشمندانهای است؛ نه به جهت این که در فضای تحریمهای ناجوانمردانه اقتصادی هستیم و باید بیش از پیش به ظرفیتهای داخلی در عرصه تولید تکیه کنیم بلکه امسال، سال آخر دوره هشت ساله دولت تدبیر و امید نیز است. به طور طبیعی در سال آخر، مثل هر موتوری، موتور دولت هم گرفتار یک کندی میشود و این از اقتضائات این رفت و آمدها در دولتهاست.
وی افزود: عنوان جهش تولید بدین معناست که امسال دور موتور دستگاهها نباید کند شود، بلکه باید با دور تندتری به حرکت خود ادامه دهد.
طرح سازگاری با کم آبی در استان خراسان جنوبی
وی گفت: استان خراسان جنوبی نخستین استانی است که طرح سازگاری با کم آبی در این استان تدوین شد. این طرح به تصویب کارگروه ملی مرکب از چهار تن از وزرا و دو تن از معاونان رییس جمهوری رسید.
وزیر نیرو خاطر نشان کرد: این سند، نقشه راهی برای سالهای پیش رو میباشد. همچنین تضمینی برای همکاری نزدیک تمام دستگاههای اجرایی در ارتباط با یکی از زیربناییترین عرصههای مدیریت منابع آب در استانهای مرزی کشور است.
او گفت: فرصتهای زیادی را برای پیشبرد این طرحها پیش رو داریم، ولی متاسفانه هنوز ساختار اداری و سازمان حکمرانی ما در بخش اجرا و اداری از دو مشکل مزمن اعم از سیستم شدیدا متمرکز و سیستم شدیدا بخشی شده در رنج است. این دو بیماری بر روی هم اثر تشدید کننده دارند. این دو موانع اصلی در سرعت بخشی به طرحهای توسعه هستند. نقش استانداران در چنین شرایطی و در مواجهه با این واقعیت فوقالعاده تعیین کننده است.
منبع: برق نیوز
برای اطلاع از اخبار روز در حوزه برق به اينجا مراجعه کنيد.