«اسماعیل حسینپور» با اشاره به خرید تضمینی برق تولیدی نیروگاههای کوچک خورشیدی توسط این شرکت، گفت: بنا بود امسال هزار نیروگاه خورشیدی کوچک برای محرومان استان ایجاد شود، اما به دلیل محدودیت اعتباری کمیته امداد امام خمینی (ره)، امسال ۵۰۰ نیروگاه ایجاد میگردد و مابقی موارد در سالهای آینده راه اندازی میشود.
وی با بیان این که برای راهاندازی این نیروگاههای کوچک به پیمانکاران اجرای طرح آموزشهای لازم داده شده، اظهار کرد: ایجاد نیروگاههای خورشیدی زمانی قابل اجرا خواهد بود که تسهیلات مورد نیاز توسط سازمانهای حمایتی به خانوادههای محروم مجری آن داده شود و شرکت برق تنها وظیفه آموزش، نظارت فنی و رعایت استانداردها را بر عهده دارد.
«حسین پور»، اعتبار موردنیاز برای راه اندازی هر نیروگاه کوچک خورشیدی را ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: در بیشتر استانهای کشور از جمله خراسان رضوی و جنوبی با حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی و نیز سازمانهای حمایتی، تسهیلات اجرای این طرح به مددجویان داده شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه خراسان شمالی استانی کم درآمد و محروم است این اقدام باید با حمایت بیشتری انجام شود تا خانوارهای زیر پوشش از این طریق به درآمد پایدار برسند و برق تولیدی خود را به صورت تضمین شده به این شرکت بفروشند.
«حسین پور» اظهار داشت: از سال ۹۷ تاکنون ۵۲ نیروگاه خورشیدی کوچک در این استان توسط بخش خصوصی ایجاد شده که چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال بابت خرید انرژی تولیدی آن در خرداد و تیرماه امسال به حساب مالکان این نیروگاهها واریز شده است.
ایجاد ۲۸ نیروگاه خورشیدی توسط ادارات خراسان شمالی
وی شمار نیروگاههای خورشیدی منصوبه در ادارات و سازمانهای استان را نیز ۲۸ فقره عنوان کرد و گفت: طبق شیوه نامه ابلاغی معاون اول رییس جمهوری، همه دستگاهها و ادارات دولتی موظف هستند که حداقل ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند، در غیر این صورت هر کیلووات ساعت مصرف برق آنها با قیمت آزاد ۱۰ هزار و ۴۰۰ ریال محاسبه خواهد شد.
رییس گروه تحقیقات و انرژیهای تجدیدپذیر شرکت «توزیع نیروی برق خراسان شمالی» گفت: تفاهمنامهای با نام طرح «برکت آفتاب» برای ساخت ۲ هزار نیروگاه خورشیدی در منازل مددجویان کمیته امداد و بهزیستی خراسان شمالی در سال ۹۶ منعقد شده بود، که قرار بود برای سال ۹۸، هزار نیروگاه خورشیدی و برای سال ۹۹ نیز هزار نیروگاه دیگر ساخته شود، اما به علت نبود اعتبارات لازم اجرا نگردید.
«حسین پور» افزود: سال گذشته هزار و ۳۵۰ خانواده مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی خراسان شمالی به این شرکت معرفی شدند که منزل هزار و ۲۰۰ خانواده از لحاظ فنی و ساختگاه احداث نیروگاه، مورد تایید قرار گرفت، اما به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار لازم از طرف ادارههای مرتبط، طرح اجرا نشد.
وی گفت: ساخت هر نیروگاه خورشیدی برای مددجویان، طبق برآوردهای سال ۹۷، ۲۵۰ میلیون ریال هزینه داشته و حال آنکه این رقم اکنون به ۵۵۰ تا ۶۰۰ میلیون ریال افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: با این وجود برای آن تعداد معدود از مددجویان که در اوایل سال ۹۷ نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی راه اندازی کردند به ازای هر ۲ ماه تولید انرژی امسال حدود ۴۰ میلیون ریال به حساب آنها واریز میشود، که با بخشی از آن میتوانند اقساط تسهیلات ماهانه ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال را که برای ساخت نیروگاه خورشیدی دریافت کرده اند، پرداخت کنند.
در مجموع ۹۲ نیروگاه خورشیدی در خراسان شمالی با ظرفیت هزار و ۱۲۰ کیلووات وجود دارد، که در این نیروگاهها در طول سال ۲ میلیون و ۲۵۸ هزار کیلووات انرژی، معادل برق مصرفی ۹۰۴ خانواده تولید میشود.
شرکت برق خراسان شمالی ۳۶۷ هزار مشترک دارد. از این تعداد ۳۰۸ هزار مشترک معادل ۸۴ درصد مشترکان بخش خانگی، ۴ درصد ادارات و دستگاههای خدماترسان، یک درصد بخش کشاورزی، کمتر از یک درصد صنعتی و ۱۰ درصد سایر مصارف هستند.
منبع: ایرنا